lunes, 24 de noviembre de 2008

energia eólica

1.Explica què és l'energia eòlica i en què es fonamenta el seu funcionament.

RESPOSTA: L' energia eòlica és l'energia produïda pel vent. Els primers usos de la capacitat energètica del vent va ser la navegació a vela, on es fa servir per impulsar vaixells.El vent s'ha fet servir des d'antic per moure les aspes dels molins.En l'actualitat s'utilitza a més per a moure aerogeneradors que són molins.En l'actualitat s'utilitza a més per a moure aerogeneradors que són molins que mouen un generador que produeix energia elèctrica

2. Explica com és, de quines parts està compost i com funciona un aerogenerador.

RESPOSTA:és una màquina que permet transformar l'energia del vent en energia elèctrica...

3. Quina influència té l'alçada de l'aerogenerador i l'electricitat que produeix?Digues alguns valors com a exemple.

RESPOSTA:NAVETA:És l'element construït d'un material lleuger situat al damunt de la columna i que conté els mecanismes mecànics, elèctrics i de control d'un aerogenerador.
Helixesta formada per tres pales que s'uneixen a l'eix a la peça anomenada boixa.
És una part molt importat de l'aerogenerador ja que és l'element encarregat decaptar l'energia.

4. Raona si és vertadera o falsa la següent afirmació: (mínim 5 línies)"Un aerogenerador és capaç de subministrar energia a una casa unifamiliar.
"Si es vertadera: un aerogenerador es capaç de donar des de 1kw fins a 20kw a una casa unifamiliar.Hi ha una nova tecnologia de motors interns, i un millor sistema de control numèric relacionat amb la velocitat i l'adreça del ventque fa que un casa unifamiliar pugui funcionar.

5. A quines zones de Catalunya hi ha instal·lades aquest tipus d'instal·lacions?Perquè creus que és així?
RESPOSTA:Parc Eòlic de l'Empordà,Parc Eòlic de Roses,Parc Eòlic del Baix Ebre,Parc Eòlic de Les Colladetes,Parc Eòlic de Trucafort...per que te que fer vente per a que es pugin moure les pales del aerogenerador...

No hay comentarios: