lunes, 24 de noviembre de 2008

energia biológica


1. Explica què és l'energia biològica i quin producte ens dóna que és el quenosaltres podem utilitzar per produir energia?

Es l'energia que porten els éssers vius y l'utilitzen per diferents funcions.La fotosíntesis es el que fan les plantes i es la que consumeix l'energia del sol i la transforma en energia química, que es queda acumulada en els compostos orgànics com la glucosa,frustuosa,almidó.La reacció crea el oxigen,un material necessari per la vida en la terra.Totes les plantes fan la fotosíntesi com font d'energia. durant la reacció de la fotosíntesi,el oxigen y la glucosa es creen de l'energia.



















2. Explica què és un bio digestor, de quines parts està compost i com funciona.

El bio digestor és un dipòsit completament tancat, on el fem dels animals es fermenta sense aire per a produir gas metà i un sobrant, o líquid espès, que serveix com abonament i com aliment per a peixos i ànecs. Un bio digestor es compon de les següents parts:

* La fossa.
* Borsa o campana.
* Sortida del Biogàs.
* Vàlvula de seguretat.
* Tubs conductors del gas.
* Cremador del fogó. funciona amb gas.














3. Quins dos tipus d'energia podem produir amb el biogàs?

Una és l'energia tèrmica i altra l'energia elèctrica.

4. A nivell domèstic hi ha algun tipus de compostatge que es pugui fer? Explica en què consisteix i quins materials podem utilitzar i quins no.

Sí.
És un procés que permet reciclar la matèria orgànica, cosa que representa una disminució considerable dels residus que s'acumulen als abocadors o es cremen a les inciner adores. Consisteix en la descomposició de la matèria orgànica per mitjà de microorganismes (fongs i bacteris), en presència d'oxigen i sota unes condicions d'humitat i temperatura controlades. L'activitat dels microorganismes està condicionada per tres factors: el tipus de matèria orgànica que es vol composar, l'airejament i la humitat. els materials que podem utilitzar son els orgànics, per exemple: com la fusta, la terra, el ciment,la fibra i el cafè.els materials que no podem utilitzar son els. inorgànics, per exemple: restes de ceràmica, restes de bricolatge, paper d'alumini, restes de carn i peix, cendres i colilles de tabac, tetrabrics, plàstics, llaunes, chapes, metalls, tapons de corxo...

5. Quins avantatges mediambientals té aquest tipus d'energia? Raona la teva resposta.

Que el dioxid de carboni que nosaltres expulsem,els arbres els tomen com oxigen
i les plantes al fer la fotosintesi ens proporciones energia química...

No hay comentarios: